APK

APK OP AFSPRAAK! Bel 033 - 258 34 44 !!!AutoGarage REFLEX is dé APK keuringstation van Amersfoort.


Vele garages en/of autobedrijven bieden APK voor rond de € 20,- . Bij dit soort bedrijven zult u moeten opletten wat er allemaal inbegrepen is bij de prijs:

- BTW
- Diesel-toeslag
- Roetmeting
- VierGas-Testen
- Koplamptesten
- EOBD Test
- Arbeidskosten
- Afmeldkosten

Wij GARANDEREN! u een eerlijke en vertrouwelijke APK keuring.

Bij ons zit dit allemaal inbegrepen voor Benzine-auto's € 45 ,-  

 • - Toeslag Diesel Auto: €20,00 EXTRA
 • - Toeslag Bestelbus: €15,00 EXTRA
 • - Toeslag APK onder bouwjaar 2000: €15,00 EXTRA
 • - Toeslag Campers €15,00 EXTRA

Tips m.b.t. de APK keuring: Uw kentekenplaten moeten goed leesbaar zijn (schoon en geen trekhaak ervoor gemonteerd). Controleer de ruitewissers en ruitesproeier. Zorg dat de verlichting werkt (stads- dim en grootlichten, richtingaanwijzers, achterlichten, kentekenplaatverlichting). Loop de werking van de veiligheidsgordels na. De kachelventilator moet werken. Houd er rekening mee dat in geval van een steekproef door de RDW, uw auto maximaal nog 1½ uur na de keuring beschikbaar moet zijn. Tips m.b.t. de roetmeting:

Zorg ervoor dat het motorolie- en koelvloeistofniveau op peil zijn. De distributieriem moet conform het onderhoudsschema op tijd vervangen zijn. Bied uw auto voor de roetmeting aan met een warme motor. De roetmeting wordt uitgevoerd op eigen risico! risico.

Tijdens een APK worden de volgende onderdelen gekeurd:
 • - wielen
 • - banden
 • - stuurinrichting
 • - remmen
 • - carrosserie
 • - wielophanging
 • - verlichting
 • - uitlaat
 • - uitlaatgassen
 • - vergrendeling
 • - voorruit
 • - autogordels
 • - spiegels
 • - claxon
 • - Schokdempers

Sinds 1 januari 1997 ondergaan auto's met een dieselmotor met een bouwjaar van 1980 of later bij de APK een roetmeting. De APK-keurmeester volgt hierbij een voor heel Europa vastgestelde meting. Bij deze meting is het van groot belang dat u uw auto in een goede staat van onderhoud voor de keuring aanbiedt om motorschade te voorkomen. De dieselmotoren van na 1972 zijn erop geconstrueerd om deze meting te kunnen ondergaan mits deonderhoudsbeurten overeenkomstig de fabrieksvoorschriften zijn uitgevoerd.

Viergasmeting

Vanaf 1 januari 1998 moeten auto's met een benzinemotor of LPG-motor met een 'geregelde' katalysator een bouwjaar van 1993 of later een zogenaamde viergasmeting ondergaan. Met behulp van een viergastester wordt gecontroleerd of de uitstoot van de uitlaatgassen de wettelijke percentages niet overschrijdt.

Keuringsrapport

Als uw auto is gekeurd ontvangt u een keuringsrapport, zowel bij een goedkeuring als bij een afkeuring van de auto. Zorg dat u dit altijd krijgt. Het keuringsrapport (bij een goedgekeurde auto) moet u bij u hebben in de auto. De politie kan er om vragen. Sinds 1 maart 2000 moeten op het keuringsrapport niet alleen de reparatie- en afkeurpunten worden aangegeven, maar ook adviespunten. Dit zijn geconstateerde gebreken die nog niet tot afkeur van uw auto leiden maar wel binnen afzienbare tijd vervangen of gerepareerd moeten worden.

Nationale Autopas

Sinds 1 maart 1999 is registratie van de kilometerstand van uw auto een wettelijk verplicht onderdeel van de APK. Deze kilometerstand wordt geregistreerd in de databank van de Stichting Nationale Auto Pas. De kilometerstand wordt niet alleen bij keuringen, maar ook bij onderhoud, reparaties, of taxaties geregistreerd. De kilometerstanden worden in de Nationale Auto Pas geregistreerd om fraude met de kilometerstanden te voorkomen en daarmee bij te dragen aan een grotere zekerheid over gebruikte auto's.

Verplichte medewerking steekproef

Het kan gebeuren dat uw auto geselecteerd is voor een steekproef. Uw auto moet dan na de keuring nog beschikbaar blijven voor de RDW. De RDW-controleur is binnen 90 minuten na de afmelding aanwezig. Uw auto moet dus (maximaal) anderhalf uur, plus de tijd die nodig is voor de steekproefherkeuring zelf, beschikbaar blijven. U bent verplicht om aan de steekproef mee te werken. Wanneer u uw auto meeneemt voordat de RDW is geweest, krijgt u geen keuringsrapport.

De eventuele goedkeuring van uw auto wordt dan ingetrokken en de nieuwe APK-keuring mag alleen verricht worden door de RDW. U kunt dus niet meer terecht bij het bedrijf dat de keuring heeft verricht, maar u zult een afspraak moeten maken bij één van de keuringsstations van de RDW. Dit kunt u doen via de klantenservice van de RDW.

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Hier vindt u meer informatie over de APK, wanneer en hoe vaak uw voertuig gekeurd moet worden, het keuringsrapport  en de keuringseisen.

De keuringsplicht en de regelgeving staat in de Wegenverkeerswet 1994. De wet- en regelgeving kunt u inzien op de website overheid.nl.

APK keuren in Nederland

Als uw voertuig APK-gekeurd moet worden, dan gaat u naar een door de RDW erkend APK-bedrijf. Hier leest u wat u moet doen.

U maakt een afspraak bij een RDW erkend APK-bedrijf. U herkent deze bedrijven aan het erkenningsschild met de tekst 'RDW erkend' en een sticker met daarop de tekst 'APK lichte voertuigen' of 'APK zware voertuigen'. 

 1. - De APK-keurmeester van het APK-bedrijf keurt het voertuig.
 2. - De kosten van de keuring zijn niet vastgesteld en verschillen per bedrijf.
 3. - Na de keuring ontvangt u altijd een APK-keuringsrapport (ook bij een afkeuring).

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk. De RDW kan bij een tekort aan onafhankelijke Keuringsinstanties zelf keuringen verrichten en keuringsrapporten afgeven.

U bent van harte welkom voor een APK afspraak.

Online afspraak maken